Haigekassa muutis südameuuringutele pääsemise keerulisemaks (1)

Kuressaare haigla südamehaiguste ennetamise kabinetti on aprillis võimalik uuringutele minna 30–60-aastastel inimestel, kes ei tarvita südame- ja vererõhuravimeid.

Haigekassas kindlustatutele on uuringud tasuta, kinnitas uuringuid läbi viiv arst Ruth Tänav. Dr Tänava sõnul saarlaste huvi südameuuringute vastu tänavu väga suur ei ole, kuna haigekassa on muutnud ennetavate uuringute läbiviimise korda – kui varem võis inimene otse südamekabinetti pöörduda, siis nüüd tuleb tal enne käia perearsti juures nn eeluuringul.

“Ühelt poolt on see patsiendile keerulisem ja teisalt on meie perearstid tööga väga ülekoormatud, paberimajandus on meil muutunud liialt suureks,” põhjendas Ruth Tänav kujunenud olukorda ja patsientide eelnevatest aastatest väiksemat huvi uuringute vastu.

Siiski arvas ta, et aprillis, mida nimetatakse ka südamekuuks, läbiviidavad uuringud panevad inimesi enam mõtlema oma tervisliku seisundi peale, seda enam, et paljude tervist mõjutab kindlasti ka ühiskonnas valitsev keeruline olukord. Dr Tänava sõnul peaks südamehaiguste ennetamise kabinetti olema võimalik uuringutele tulla ka septembrikuus. Huvilistel palub ta end registreerida polikliiniku registratuuris.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)