FIE-d ettevõtlusmaastikult kadumas

FIE-d ettevõtlusmaastikult kadumas

 

Füüsilisest isikust ettevõtja kui ettevõtluse vorm kaotab tempokalt populaarsust. Kas see on hea või halb, näitab tulevik. Kas FIE-dele pidevate kitsenduste lisamine on aga riigi poolt taotluslik tegevus, ka selles osas võib vaid oletusi teha.

Siiski annab FIE-dele pidevalt uute koormiste lisamine märku sellest, et riik hoiab neil tugevalt pilku peal. Paljude FIE-de tegevuse lõpetamise peamine põhjus on siiski sotsiaalmaksu miinimumkohustuse tõstmine. See on küll ettevõtja enda kaitseks, kuid tundub väga suurele osale neist üle jõu käivat.

Usume, et enamik FIE-dest tegutseb ausalt, aga kindlasti leidub ka neid, kes on maksudest kõrvale hiilinud. Kuid samas mõjutab miinimumnõude tõstmine just neid ettevõtjaid, kes töötavad vaid osa aastast. Neil lihtsalt pole, mille pealt sotsiaalmaksu maksta, mis sest, et küsitakse.

Nõue kanda kõik FIE-d äriregistrisse neile kindlasti kergendust ei too. Muudatus muudatuse pärast tulu juurde ei anna. Oma hoobi võib anda ka praegune majanduslangus.

Siiski oleme toimetuses seda meelt, et ettevõtlik inimene leiab kindlasti parima vormi, kuidas oma tegevust jätkata. Neile, kellel ideedest puudu ei tule, soovime vaid edu!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)