Lihtne küsimus

Tunneme muret, et kui meie tubli linnapea europarlamenti kandideerib ja sinna ka valituks osutub, kes siis meie linna juhtima hakkab?

Vastab Kuressaare linnapea Urve Tiidus:

Loen seda toredaks tunnustuseks, et olen Reformierakonna kandidaatide nimekirjas. Sinna ei saanud ma oma soovist lähtudes, vaid minu kandidatuuri esitasid erakonnakaaslased ning kinnitas erakonna üldkogu.

Olen Reformierakonna nimekirjas ainuke kohalikku omavalitsust esindav kandidaat. See annab muidugi lisavõimaluse seista oma regiooni eest, aga ka kohustab tulevikus pärast valimisi jätkama tööd teemadega, mis on seotud Euroopa Liidu ja Läänemere regiooniga, kuhu Saaremaa koos Kuressaarega juba geograafiliselt kuulub.

Kuna tegemist on suletud nimekirjade põhimõttel valimistega ja erakond hääletas mind 9. kohale, siis on ebareaalne, et ma europarlamenti pääsen. Tahan meeskonna liikmena kaasa aidata nii palju kui võimalik, et europarlamenti pääseksid tublid ja välispoliitiliselt kogenud inimesed. Meie nimekirjas kandideerivad näiteks kolm välisministri kogemusega inimest.

Minu välispoliitiline kogemus seondub osalemisega kahe rahvusvahelise organisatsiooni töös viimastel aastatel. Need on Läänemere Linnade Liit (UBC), kus olen teine asepresident, ja maailmaorganisatsioon Ühinenud Linnad ja Kohalikud Omavalitsused (UCLG), mille nõukogusse kuulun.

Eesti kuulub 2004. aastast Euroopa Liitu, mis tähendab, et väga paljud ka Kuressaaret ja Saaremaad mõjutavad protsessid on käivitatavad ja mõjutatavad Euroopa Parlamendis esindatud Eesti saadikute poolt. Tahan alati seista Kuressaare ja Saaremaa asjade eest. Kindlasti aitab siin kaasalöömine kandidaatide meeskonnas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)