Saaremaa lihatööstusest saab Nõmme turu suurrentnik

Saaremaa lihatööstusest saab Nõmme turu suurrentnik

UUS NÕMME TURG: Kodumaine toodang kodumaistelt tootjatelt.
Nõmme linnaosavalitsus

Mai keskel avab Saaremaa lihatööstus Tallinnas renoveeritaval ajaloolisel Nõmme turul oma esinduskaupluse. Suurima rentnikuna on saarlaste kasutuses pinda ligi 90 ruutmeetrit.

“Ruumid on suured, aga ometi jääb sellest väheks, et mahutada sinna ära tervet meie sortimenti, kuna ladu ja lihatöötlusruumid võtavad vähemalt poole pinnast juba ära,” ütles Saaremaa lihatööstuse müügidirektor Koit Repnau kaupluse kohta, mis planeeritakse avada 15. mail.

Repnau kinnitusel hakatakse kaupluses müüma väga suurt valikut firma valmistoodetest ning Saaremaa päritolu värsket liha. Lisaks ka kodumaist kanaliha ning juba valmis grillitud liha- ja kanatooteid.

“Kahjuks on liha kvaliteet paljudel turgudel jätnud siiani natuke soovida,” märkis Repnau ning ütles, et seetõttu soovibki Saaremaa lihatööstus inimestele pakkuda kodumaiseid lihatooteid, mille kvaliteedis võib kindel olla.

“Tänased Nõmme lihamaja ruumid annavad meile võimaluse pakkuda klientidele tõepoolest värsket ja kvaliteetset Saaremaa liha,” kiitis firma müügidirektor uueneva turu tingimusi. Teise suure saaremaise ettevõttena hakkab turul tegutsema Saaremaa Kalakaubanduse OÜ.

Nõmme linnaosavanema Rainer Vakra kinnitusel oli nendele pindadele, kus hakkavad tegutsema saarlased, ka teisi soovijaid, kuid saarlaste pakkumine oli antud olukorras parim.

Vakra sõnul on saarlaste tulek turule tervitatav, kuna eesmärk ongi pakkuda turul eeskätt eestimaiseid tooteid. Kodumaise toodangu müümise nõue oli sisse viidud ka rendipindade konkursitingimustesse ning mängis seal pea kõige tähtsamat rolli.

“Uue Nõmme turu kõige olulisem tegutsemispõhimõte on kodumaine toodang kodumaistelt tootjatelt,” selgitas Vakra ning lisas: “Hiinas valmistatud dresse ja kummikuid Nõmme turul enam müüma ei hakata.”
Lisaks statsionaarsetele hoonetele paigaldatakse turule ka teisaldatavad letid, kus turupileti lunastanud müüjad saavad oma aiasaadusi turustada. Seetõttu ei välistanud Vakra, et ka mõni Saaremaa talunik leiab tee Nõmme turule värsket aiakraami müüma.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)