Saare naised olid Valgel Laeval parimad (1)

Saare naised olid Valgel Laeval parimad

VINGED SAARE NAISED: Kui tüdrukud pääsesid Valgel Laeval 30 kilomeetrise “jalutuskäiguga”, siis naistel tuli läbida üle 40 kilomeetri.
Anu Allekand / Kaitseliit

Läinud nädalavahetusel Läänemaal toimunud traditsioonilise varakevadise patrullvõistluse Valge Laev lõpetasid Saaremaa naiskodukaitsjad parima naisvõistkonnana ning kodutütred olid parimad tüdrukute arvestuses.

Ehkki üldkokkuvõttes Saaremaa naised auhinnalist kohta ei saanud, tuldi üldarvestuses neljandaks Nõmme malevkonna ja Pärnumaa kaitseliitlaste ning kõrgema sõjakooli võistkonna järel, kuid naiskondadest oldi parimad. Lühemal trassil võistelnud kodutütred tõid aga koju teise koha, neist eespool olid vaid Valga noored kotkad.

Naiskodukaitse võistkonda kuulunud Aire Pahapill ütles Oma Saarele, et võistlus oli tõeliselt raske, sest võisteldi koos meestega. “Trass oli linnulennul 35 kilomeetrit, kuid reaalselt tuli läbi käia üle 40 kilomeetri, kokku olime väljas 13 tundi,” rääkis ta. Rajal tuli võistkondadel kontrollpunktides lahendada üheksa erinevat ülesannet, neist kõige rängemaks pidas Pahapill trossiga üle jõe laskumist. “Jõgi oli ikkagi üle 10 meetri lai ning alla vaadates sügav ka,” rääkis hakkaja naine, lisades, et Kaitseliidu Lääne maleva fotograaf oli saarlaste sooritust nähes kommenteerinud, et vesi on ikka saarlaste sõber olnud.

Ehkki jalad pärast pika teekonna lõppu tulitasid, olid märjad ja valusad (pidevalt tuli sumbata põlvist saati vees), tahavad tublid saarlased ennast järgmine kord proovile panna juba mai alguses Eel-Ernal. “Eks see metsas müttamine annab uusi kogemusi ning võimaluse ennast proovile panna ning näitab, et naised suudavad meestega võrdselt võistelda,” nentis Pahapill, kes on ise viie lapse ema ja vanaemagi. “Jääme meestele alla vaid füüsilise jõu poolest,” tõdes ta.

Saaremaa Naiskodukaitse võistkonda kuulusid Valgel Laeval lisaks Aire Pahapillile Liisi Preedin, Heli Armus ja Tiiu Naagel.

Orissaare kodutütarde tubli esinemise üle oli õnnelik nende juhendaja Maidi Tilk. “Tulemus oli ikka super!” ei olnud rühmavanem kiitusega kitsi. “Tüdrukud läbisid umbes 30 kilomeetrit ning kui nad lõpetasid, olid sama särasilmsed ja naerusuised, kui rajale minnes. Ehkki ka neil olid jalad märjad,” märkis Tilk, lisades, et neiud on terve talve tublisti harjutanud ja vaeva näinud. “Mina olen nad ainult selle tegevuse juurde juhatanud, nii kaugele on nad jõudnud ikka ise,” rääkis ta.

Tublide kodutütarde võistkonda kuulusid Helina Eist, Grete Hints, Kristina Kütt ja Omida Velviste. Kõik nad on kodutütred viiendat aastat ning õpivad praegu 9. ja 10. klassis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 73 korda, sh täna 1)