Muhulased mõtlevad söödavatele suveniiridele (4)

Muhu turismi assotsiatsiooni juhatus algatas arutelu söödava suveniiri turuletoomiseks, mida saart külastavad turistid saaksid kohapealt osta kui Muhu saarele omast toidukaupa või maiustust.

Muhu turismi assotsiatsiooni juhatuse liige Helena Eerik ütles, et jutuks on olnud näiteks küpsiste või kommide valmistamine. “Kindlasti peaks see olema selline, mis ei sarnane ühelegi teisele olemasolevale tootele,” lausus Eerik. “Et ei saaks öelda, et oh see on seesama komm, aga teise paberi sees!”

Muhulaste arutelust võtsid osa ka toidu- ja veterinaarameti esindajad, kes selgitasid, et toote valmistamine tuleb kõne alla ainult ameti poolt tunnustatud ettevõttes.

Muhu turismi assotsiatsiooni juhatuse liige, turismitalunik Martin Kivisoo ütles Oma Saarele, et söödava suveniiri arutelu ei ole praegu veel selles faasis, et seda ajakirjanduses kommenteerida, kuid teemat arutatakse ja võib-olla jõutakse kunagi ka tulemuseni.

Helena Eerik märkis, et jätkuvalt on päevakorral paar aastat tagasi alguse saanud Muhu tootemärgi väljaarendamine. Märki hakatakse andma toodetele, mis on toodetud või kasvanud Muhus ja mille valmistajateks on Muhu inimesed. “See võib olla puulusikas, aga ka näiteks liha,” rääkis Eerik. Tootemärki peaks saama kasutada nii paberkandjal kui ka kleepsuna ja erinevatel kujunditel vastavalt tootele, mida märgistatakse, lisas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)