KG lõpetanud noormees disainis A. Le Coqi õllepurgi (4)

KG lõpetanud noormees disainis A. Le Coqi õllepurgi

 

Õllefirma A. Le Coqi korraldatud Premiumi õllepurkide disainikonkursil valiti kolme võidutöö hulka ka vabakutselise disaineri Janno Safti töö, kes kuue aasta eest lõpetas Kuressaare gümnaasiumi. Konkreetset purki tuleb plaani järgi müüki 2,5 miljonit.

Janno ütles, et purgi kujundamisel olid vabad käed ning tema lähtus sellest, millisest purgist ise õlut juua tahaks. Nüüd sai ta auhinnaks lisaks ka viis kasti enda disainitud ja nimega õlut.

Varem näiteks Vatsoni reklaamiagentuuris töötanud, hetkel Tallinnas elav vabakutseline Janno Saft kujundab ka Eesti pärimusmuusika keskuse reklaame, kuid midagi nii suurt ta veel teinud ei ole. Põhiliselt on ta enda sõnul teinud trükikujundust, tootedisaini võttis ette esimest korda.

Saada välja valitud rohkem kui saja töö seast oli Janno jaoks tore üllatus. Kujundus valmis ühe õhtuga ning võidu peale ta enda sõnul välja ei läinud. Samas märkis ta, et ega osalemine tükki küljest võta ning kui ei osale, siis ei võida ka.

Janno disainitud purgil (fotol) väga konkreetset sügavat tagamõtet ei ole. “Lihtsalt noortepärane kollaaž, et oleks huvitav vaadata,” kirjeldas ta. Näiteks on tema purgil näha Eesti kontuur, pilvelõhkujad ja ahv. “Ahv oligi see, mis nende südame võitis,” paljastas disainer. Oma sõnul ta suur joonistaja ei ole ning selliste kollaažide tegemine erinevate disainiprogrammidega ongi tal kõige rohkem käpas.

Disainipurgi konkursi võitjateks osutusid lisaks Janno Saftile veel Kristjan Luiga disainibüroost Velvet ning Stanislav Kalinin Serireklaam OÜ-st. Luiga on sündinud Kaarma vallas, kuid pärast esimest pooltteist eluaastat elanud Võrus. Tema põhitööks on kodulehtede tegemine, näiteks ansambli Metsatöll koduleht on tema käe all valminud.

A. Le Coqi juhataja Tarmo Noop ütles, et kokku on noorte disainerite kujundusega õlut plaanis teha kaheksa miljonit purki. “Sõltub suvest, aga plaan on neli miljonit liitrit,” sõnas ta. “Vaevalt et noored kunstnikud kuskil mujal nii palju pinda saavad.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 349 korda, sh täna 1)