Väinamere Liinid küsib 50 miljonit lisa (1)

Hiiumaa ja Saaremaa liini opereeriv Väinamere Liinide OÜ tahab muuta kehtivat veolepingut, küsides kahe uue ja suurema laeva kohta igal aastal lisaks 25 miljonit krooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

Väinamere Liinid põhjendab periooditasu suurendamise vajadust reiside vähenemisega, mis kärbiks riigi toetust. Firma juhataja Urmas Treieli sõnul oleks juhul, kui mingeid muutusi ei toimuks, majanduslikult otstarbekam osta juurde väiksemaid laevu.

“Uue laevastiku puhul on laevastiku võimsus oluliselt suurem ja ei tule pidevalt lisareise teha,” märkis Treiel eile Postimehele. “Just väikeste laevade lisareisid on riigile kõige kahjulikumad: väike laev mahutab 150 liinimeetrit, uus laev aga 800, samas reisitasu maksab riik väikesele laevale 80 protsenti suure laeva summast.”

Rahastamisteemaline kirjavahetus käib majandusministeeriumi ja Saaremaa Laevakompanii tütarfirma vahel juba eelmise aasta sügisest. Ministeeriumi kinnitusel on rahastamisotsus veel lahtine, nõupidamised neil teemadel toimuvad vedajaga aprilli jooksul.

Esimene spetsiaalselt ehitatud uus alus asub Hiiumaa vahet sõitma novembris, järgmine enne 2010. aasta suve.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)