Politsei ja piirivalve piletikontrolliks (13)

Politsei ja piirivalve piletikontrolliks

 

Jänesena sõitmist on harrastatud n-ö hallidest aegadest kuni tänase päevani välja. Pole vahele jäänud, pole süüdi. Sellise põhimõtte järgi elavad kõik, kelle elustiili juurde ei kuulu seaduskuulekus. Mistahes seaduserikkumisega vahelejäämise korral saab nentida vaid tõde, et trahv on vabatahtlik riigimakse, mida inimene ise tahab tasuda.

Aga asjal on ka teine pool. Kus tegijaid, seal nägijaid. Järvamaal pandi liinibussidesse üles “nägijad” ehk kaamerad ja piletitulud suurenesid märkimisväärselt. Ei taha uskuda, et bussides nii palju jäneseid sõidab, küllap tegid ka bussijuhid tööandjale külma.

Saare maavanem arvas, et bussipileteid võiks kontrollima panna politsei ja piirivalve. Kuigi ühistranspordiseaduses on säte, mis paneb selle ülesande hoopis maavalitsusele koos vedajaga. Politseinikud ja piirivalvurid vaidlevad loomulikult vastu, kes see ikka vabatahtlikult teiste tööd teha tahab.

Kas koondamised maavalitsuses on mõjunud juba nii halvasti, et ei suudeta enam enda kohta käivaid seadusesätteid ka välja lugeda? Kuidas saab siis toimida järelevalve nende üle, keda maavalitsus peab kontrollima?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)