Järjekord eriarstide juurde ei ületa nelja nädalat (5)

Haigekassa on pikendanud eriarsti juurde pääsemise ooteaja maksimumpikkust endiselt neljalt nädalalt kuuele, kuid Kuressaare haigla juhi Viktor Sarapuu sõnul ollakse Saaremaal siiski kõikide tohtrite puhul nelja nädala ajagraafikus.

“Kõige halvemas olukorras on silmahaigused, sest järjekorra pikkus on neli nädalat,” tõdes Sarapuu, põhjendades kujunenud olukorda sellega, et silmaarst käib Tallinnast. “Õnneks on Kuressaares olemas ka teine silmaarst, mis peaks olukorda leevendama,” lisas Sarapuu.

Eraarst Marta Virvese silmakabineti registraator kinnitas eile Oma Saarele, et patsiente püütakse vastu võtta nii palju kui võimalik. Kui inimesel on soov silmaarsti vastuvõtule tulla, saab ta telefoni teel aja kinni panna või tulla vajadusel otse kabineti ooteruumi.

Kõrva-, kurgu-, ninaarsti Kristi Arefjeva juurde on järjekord kolm nädalat. “Aga need, kes on ägeda kõrvapatoloogiaga, saavad ikka enne jutule,” märkis SA Kuressaare Haigla juhatuse esimees Viktor Sarapuu.
Kaks nädalat peab ootama ka pääsemaks psühhiaatri vastuvõtule, kuid teiste tohtrite manu saab Sarapuu sõnul nädala-poolteise jooksul.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)