Eesti Post sulgeb Pihtla postkontori (1)

Eesti Post sulgeb alates 18. maist Pihtla raamatukogu hoones tegutseva postkontori, vallas jääb edasi tegutsema Kaali postkontor.

“Töö läks linna ära,” põhjendas Pihtla postkontori juhataja Helve Tsurkan asutuse sulgemist. Alates 1. veebruarist, mil lõppes postkontorites pensionide väljamaksmine, vähenes Tsurkani sõnul automaatselt vähemalt poole võrra ka postiasutuste muude teenuste tarbimine. Näiteks kommunaalmakseid tasuvad inimesed nüüd otseülekandega või teevad seda pangakontorites.

Ka Eesti Posti poliitika näeb Tsurkani sõnul ette säilitada igas kohalikus omavalitsuses üks postiasutus. Pihtla vald oli Saare maakonnas viimasel ajal ainuke vald, kus tegutses kaks postiasutust, kõigis maakonna ülejäänud omavalitsuses töötab praegu üks postiasutus. Pihtla postkontori ainukese töötaja ametikoht läheb koondamisele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 40 korda, sh täna 1)