Ruhnu sadamas käis esimene jaht

Ruhnu sadama tänavuse esimese külalisjahi tiitli saab endale Riiast pärit jaht Terrado II, mis saabus sadamasse eile öösel kell 2.30.

“See võib olla tänavu esimene külalisjaht Eestis,” ütles Oma Saarele Ruhnu sadama ülevaataja Priit Kapsta, kelle sõnul koosnes jahi meeskond abielupaarist ja nende aasta ja kaheksa kuu vanusest tütrest.

Kapsta rääkis, et Riiast startinud purjetajate mõte oli minna hoopis Riia lahes asuvasse Engure väikesadamasse, aga öö hakul tuli meeskonnal pisike tukastus peale ja ärgates avastasid nad end Ruhnu alt. Kuna Ruhnu sadama ametlik navigatsioonihooaeg algab alles 1. mail ja sadam on veel süvendamata, siis takerdus lätlaste jaht sadama sissesõiduteel ka liiva, ent pääses sealt omal jõul välja.

Priit Kapsta sõnul on Läti perekonna näol tegemist tõeliste mereinimestega, kes on ka varem silma paistnud sellega, et seilavad väljaspool hooaegu. Olid nad ju Ruhnus ka kaks aastat tagasi jõulude ajal, pardal pisike kuusepuu ja reelingus jõululambikesed. Eelmisel suvel käisid nad Ruhnus 5–6 korda.

“Tänavu jaanuaris külastasid lätlased oma jahiga Prantsusmaad, kolm nädalat tagasi üritasid nad seilata Kihnu, kuid Kihnu alla tuli neile jääväli vastu ja nad olid sunnitud jahil otsa ringi pöörama ja jääma Salacgriva alla ankurusse,” rääkis Priit Kapsta.

Ruhnust sõitsid lätlased eile Riiga tagasi. Priit Kapstale jäi perekond meelde veel sellega, et tõstsid hommikul poole kaheksa ajal oma aasta ja kaheksa kuu vanuse tütre üle paadiserva vette ja tegid talle ujumisharjutusi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)