Õpetajatele täiendust

Õpetajatele täiendust

 

Erasektori ja riigi koostöös on hakatud lahendust otsima pedagoogide põuale. Programm “Noored kooli” on ellu kutsutud selleks, et meelitada õpetajaleiba maitsma ka need kõrgkoolide lõpetajad, kes õppima asumisel sellest tööst huvitatud ei olnud.

Et asi hästi toimib, näitab tihe konkursisõel. Soovijaid on viis-kuus korda rohkem kui kohti. Seega on vist veel vara rääkida noorte huvipuudusest õpetajatöö vastu. Leida tuleb vaid viis, kuidas noori kooli tööle meelitada.

Samas tekib kohe mõte, et äkki tuleks pedagoogitööd ka muudel erialadel kõrgharidust omandavatele tudengitele rohkem tutvustada ja anda noortele võimalus omandada lisaerialana pedagoogikutse juba kõrgkoolis õppimise ajal.

Kas see leevendaks õpetajate nappust? Raske öelda. See selgub siis, kui pikaajalisem praktika juba läbi tehtud. Koolidel soovitame teha aga kõik selleks, et õpetajaameti vastu huvi tundnud noored ei loeks päevi, millal programm ometi otsa saab.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)