Tulumaks lainetab

Tulumaks lainetab

 

Kohalike omavalitsuste üks põhilisi omatulude allikaid tulumaks näitab käesoleval aastal pidevat muutumist. Kui kanda need summad graafikutesse, siis tuleks vist parajad saehambad välja küll. Tõusud ja langused on nii ootamatud, et selliseid olukordi prognoosides peab ikka paras hiromant olema.

Ometi peavad omavalitsused suutma eelarvet koostades oma tulusid prognoosida. Mida täpsemini, seda parem, sest lisaeelarvet, eriti miinusmärkidega, on lihtsam teha esimesel, raskem juba teisel poolaastal.

Meile on teada, et omavalitsused on käesoleva aasta eelarved koostanud suhteliselt konservatiivsed, kokku on tõmmatud pea kõikjalt. Käitutud on tõelise peremehetundega. Ettevaatlikkust näitab seegi, et eelarvete vastuvõtmisega venitati viimse võimaluseni.

Soovitame omavalitsustel toimuvat hoolikalt jälgida. Üllatused alles hakkavad tulema, sest aprillist alates hakkab laekumisi mõjutama ka riigipoolne tulumaksukärbe.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)