Vastukaja: Mees käis lennukiga passe toomas (5)

Seoses 21. märtsil 2009 Postimehes ilmunud artikliga “Kuidas lennukiga passile järele lennati” soovib lennuamet täpsustada järgmist:
AS-i Estonian Air tegevus isikut tõendava dokumendita reisijate siselennule mitte lubamisel oli igati korrektne.

Oma Saar, 23. märts

Vastavalt lennundusseaduse § 466 lõike 2 punktile 1 võib reisija lennuvälja julgestuspiirangualal liikuda kindlale lennule minemise eesmärgil reisija lennupileti alusel väljastatud kehtiva õhusõiduki pardakaardiga koos isikut tõendava dokumendiga. Isikut tõendavate dokumentide loetelu on toodud isikut tõendavate dokumentide seaduse § 2 lõikes 2.

Reisija isikut tõendava dokumendi kontrollimine on vajalik nii inimkaubanduse tõkestamise kui ka lennundusjulgestuse tagamise seisukohast. Olukorras, kus siseriiklikud lennud väljuvad samast terminaliosast rahvusvaheliste lendudega, ei ole võimalik kohaldada siseriiklikele lendudele teistsuguseid reegleid.

Laupäevases Postimehes avaldati lennuameti ametniku vastus  hr Vaikmaa telefoni teel esitatud küsimustele, millele vastates jäi ametnikul tähelepanuta asjaolu, et lennundusseaduse 22. detsembri 2008 muudatusega sätestati täpsemalt isikute (sh reisijate) lennuvälja julgestuspiirangualale lubamise alused.

Lennuamet vabandab ebatäpse informatsiooni edastamisega kaasnenud võimalike ebameeldivuste pärast.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)