Muhu mustrid on nüüd ka aknaraamidel

Muhu mustrid on nüüd ka aknaraamidel

RÕÕM AVATUD NÄITUSEST: Ajamaja galerist Aleksander Baumann ja kunstnik Leila Nichtig.

Neljapäeval avas Kuressaares Ajamaja galeriis oma esimese akvarellinäituse “Maastikud” Tallinnas sündinud, kuid juba kuuendat aastat Kuressaares pensionipõlve pidav kunstnik Leila Nichtig, kes vahepealseil aastail Saksamaal elas.

Ajamaja kolmele korrusele on üles riputatud 31 pilti, millest pooltel on jäädvustatud kunstnikule südamesse jäänud hetked Saksamaalt ja pooled maalitud Saaremaal. Lisaks piltidele on näitusel väljas ka muhumustrilised aknaraamid.

“Aken on sümbol, ja ma soovin, et nende akende taga oleks alati kodusoojus,” soovis Ajamaja galerist Aleksander Baumann kunstnikule näituse avamisel. Aknaraamid, mis muidu kunstniku koduaias ripuvad, said näitusele toodud Baumanni algatusel. “Meie aias on suur hall sein.

Vaatasime, et sinna peab midagi panema, kuidagi igav tundus. Ja siis tulid ühe proua poolt aknaraamid ning minult värvimine,” pajatas kunstnik ise Muhu mustrites aknaraamide sünnist, lisades, et idee selleks andis naabruses elav linna kultuurinõunik Heli Jalakas.

Leila lemmikteema on peamiselt loodus. Kunstniku enda sõnul on tal huvi kunsti vastu olnud kogu aeg: “Kui ma noor olin, siis mulle väga meeldis maalida, aga mul ei olnud selle jaoks aega. Nüüd, kui ma pensionile läksin, tuli mõte ja tung proovida, kas ma oskan veel.”

Varem on Leila Nichtigi pilte väljas olnud Saaremaa Kunstiklubi näitustel ning ta on osalenud ka Saaremaa Kunstistuudios kursustel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 76 korda, sh täna 1)