Liblikut süüdistatakse altkäemaksu andmises (4)

Riigiprokuratuur saatis eile kohtusse kriminaalasja, mille raames esitati korduva altkäemaksu andmise süüdistus Saaremaa ärimehele Tullio Liblikule. Süüdistuse said veel Villu Reiljan, Ester Tuiksoo, Toomas Annus, Kalev Kangur, Einar Vettus ja Tarmo Pedjasaar.

Süüdistuse kohaselt seisid Reiljan ja Kangur selle eest, et Annuse ja AS-i Merko Ehitus ning Libliku, Vettuse ja Pedjasaarega seotud loodusobjekti sisaldava kinnisasja vahetusmenetlused toimuksid takistusteta ning majanduslikud riskid oleksid võimalikult väikesed.

Süüdistuse väitel võttis Kalev Kangur maa-ameti peadirektorina altkäemaksu Tarmo Pedjasaarelt, Einar Vettuselt, Tullio Liblikult ja Toomas Annuselt. Villu Reiljan võttis keskkonnaministrina altkäemaksu Toomas Annuselt ja Tullio Liblikult. Ester Tuiksoo võttis altkäemaksu Toomas Annuselt.

Süüdistus käsitleb looduskaitselise piiranguga kinnisasja altkäemaksu eest vahetamise 13 tehingut, mille raames vahetati kinnistuid 250 miljoni krooni väärtuses.

Vaata lisaks!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)