Kuressaare haigla hakkab haigeid saatma Rootsi (21)

Sihtasutus Kuressaare Haigla on sõlminud lepingu Rootsi Karolinska ülikooli haiglaga. Lepingu järgi hakatakse alates tänasest eriravi vajavaid haigeid transportima Tallinna asemel Rootsi.

“Tegemist on esimese sammuga ühise Euroopa haiglaravi suunas,” märkis haigla juht Viktor Sarapuu. Tema sõnul on praegustes majanduskriisi oludes tegemist väga positiivse sammuga, kuna Karolinska haiglas tasub ravikulud Euroopa Liit.

“See on kindlasti ühelt poolt kokkuhoid meie haigekassa niigi kõhnukese rahakoti jaoks ning teisalt ei ole uue süsteemi käivitumisel karta, et haiged ravita jääksid,” sõnas Sarapuu, lisades, et haigete transpordikulud ei tohiks võrreldes Tallinnasse sõidutamisega kallineda, kuna Saaremaal on Stockholmiga väga hea lennuühendus ning hädavajadusel on alati võimalik õhku tõsta ka helikopter.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)