Poollooduslike koosluste hooldamise ja taastamise toetustest

Selleks et poollooduslike koosluste hooldajatele vähegi vastu tulla, võimaldatakse ka sel aastal taotleda toetust PRIA-lt ja keskkonnaametilt.

Poollooduslike koosluste toetuse taotluste vastuvõtt kestab 1. aprillist 20. maini keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni Saaremaa kontoris Kuressaares Tallinna tn 22.

Pärast keskkonnaameti kinnitust ala toetusõiguslikkuse kohta tuleb taotlus toimetada ajavahemikus 2.–29. mai PRIA-sse.
Toetuse määr ühe hektari puisniidu kohta on 3725 krooni aastas, teiste poollooduslike koosluste ühe hektari kohta 2910 krooni aastas.

Toetuse taotleja peab läbima 6-tunnise koolituse. Kel koolitus läbimata, tuleks see veel sel aastal ära teha 2. aprillil kell 10 Rapla maavalitsuse suures saalis (Tallinna mnt 14, Rapla) või Hiiumaal 9. aprillil kell 10 Tuuru maja saalis (Vabrikuväljak 1, Kärdla). Koolitus on tasuta ja kõik osalejad saavad kohustusliku koolituse läbimise kohta tunnistuse. Täpsem info tel 46 22 100, 48 92 713.

Keskkonnaamet võtab vastu ka loodushoiutoetuse taotlusi poollooduslike koosluste taastamistöödeks ja karjaaedade tegemiseks, samuti hooldamistöödeks kaitse- ja hoiualadel või püsielupaikades väljaspool Natura alasid.

Taotlust saab täita internetiaadressil http://niidud.envir.ee või Kuressaares keskkonnaameti kontoris Tallinna tn 22. Taotlusi võetakse vastu 1. aprillist kuni 17. septembrini. Keskkonnaamet otsustab taotluste rahuldamise hiljemalt 24. septembriks.

Loodushoiutoetuse määrad hooldus- ja taastamistöödeks on samad, mis 2008. aastal.

Tiina Orav
keskkonnaameti
Hiiu-Lääne-Saare regiooni
maahoolduse spetsialist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)