Ürituse eelteade: Karujärvel saab laupäeval jääpurjekaid näha

Saaremaa Merispordi Seltsi jääpurjetajad võtavad tänavusest hooajast viimast. Laupäeva hommikul sätib kolm tiimi oma kelgud sõiduvalmis Karujärve jääl. Ümbruskonna elanikel ja kaugemalt kohale sõitvatel huvilistel avaneb võimalus näha Eesti, Euroopa ja maailma paremikku kuuluvaid saarlastest purjesportlasi.

Esmakordselt rehvitakse Monotüüp XV purjed Karujärve jääl tuult püüdma. Jääle lähevad tänavused Baltimaade karikavõitjad, Euroopa meistrivõistlustel ja maailmameistrivõistlustel neljanda koha saanud Veljo Heinmets ja Roland Pildre, MM-i kümnes ja EM-i kaheteistkümnes tiim Ott Kolk ja Kaarel Trei ning MM-i 18-ndad ja EM-i 16-ndad Priit Saarlaid ja Urmas Kruusmägi.

Kelgul Monotüüp XV on 15-ruutmeetrise pindalaga puri, masti kõrgus on 7,2 m, kelgu pikkus 7,5 m, laius 4,2 m, minimaalne kaal 205 kg, sõitjaid 1–2. Tänavune võistlushooaeg näitas, et SMS-i liikmete hulgas on jääpurjetamine taas au sisse tõusmas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)