Prügimees taotleb Ida-Saaremaal hinnatõusu

OÜ Prügimees taotleb Muhus ja Ida-Saaremaa valdades 1. juulist olmejäätmeveo teenustasu piirmäärade tõstmist, kuna Kudjape jäätmejaama valmides kallineb seal oluliselt jäätmete vastuvõtu hind.

Prügimees viitab, et senised hinnad on rehkendatud 2007. aasta sügisel ja hakkasid kehtima pärast volikogude heakskiitu eelmise aasta juulist. Tänavu 16. juulil lõpetatakse aga jäätmete ladestamine Kudjape prügilasse ning Kudjapel hakatakse jäätmeid ainult käitlema, need ladestatakse aga teadmata aja jooksul Pärnumaal Paikusel.

Samas tõuseb Kudjape jäätmejaama tööle hakkamisel segaolmejäätmete vastuvõtuhind võrreldes praegusega 834 krooni võrra – 1601 kroonini tonni eest. “Hetkel kehtivate jäätmeveo piirhindade kalkulatsioonis oli arvestatud 2008. aasta ladestushindadega, milleks on 767 krooni tonn,” teatas Prügimehe juhataja Riivo Asuja vallavalitsustele saadetud kirjas.

Näiteks 80-liitrise konteineri puhul soovib Prügimees uue piirhinnana kehtestada 60 krooni senise 58 asemel, 140-liitrise eest 69 krooni (seni 64), 240-liitrise eest 82 krooni (seni 70) jne. 1-kuupmeetrise konteineri puhul tahab Prügimees kehtestada jäätmeveo piirhinnaks senise 157 krooni asemel 220 krooni.

Prügimees on arvutanud läbi ka võimaluse Muhu ja Ida-Saaremaa prügi Kudjapele üldse mitte vedada, vaid koguda kokku Maasi jäätmejaama ja vedada sealt Paikusele. See aga ei tasuvat end ära.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)