Peegel tõi esimest korda oma pildid saarele

Peegel tõi esimest korda oma pildid saarele

JOONISTAS IFFI: Andrus Peegel koos pildiga, millel tema tädipoeg Ivo Linna. “Kuna tegin tema uue plaadi ümbrist ja sealt jäi materjali üle, siis see pilt tuligi,” kommenteeris kunstnik.
Anne Tootmaa

Oma Saare kunstnik Andrus Peegel tõi oma pildid esimest korda saarlastele näha. Näitusel, mis on üleval Saaremaa Kunstistuudio galeriis, ei ole nime, sest kunstniku oma sõnul ei saa pilte panna ühise nimetaja alla ning tehtud on need erinevates tehnikates.

“Tõin siia 2006–2009 valminud pildid, et oleks näha erinevatel aastatel tehtut ning koloriidi ja tehnika muutumist,” rääkis Peegel, iseloomustades oma töid mängulistena, mis on tehtud puhaste värvidega ning sobivad moodsasse keskkonda.

“Kindlasti ei ole tegemist tapvalt tõsise näitusega ning minu arvates on see huvitav,” ütles Peegel, lisades, et merepilte ta Kuressaarde ei toonud, sest “nagu samovariga pole mõtet Tuulasse minna, ei ole mõtet Saaremaale ka merepilte tuua”.

Andrus Peegel, kes on oma töid eksponeerinud küll Tallinnas ja Tartus ning raja tagagi, tunnistas, et praegune näitus on esimene kogemus näidata oma töid väiksemas kohas.

“See on väga mõnus,” sõnas ta, märkides, et just väikeses kohas saad sa teada oma piltide kohta tõe – suurtes linnades ollakse kunstiga liiga harjunud. Tema sõnul peab pilte tegema nii, nagu teeksid neid oma tädile – et need meeldiksid ning tahaksid neid ka ise vaadata. Vaid müügiks tegemine kärbib tema sõnul loomingulisust.

Pole mingi saladus, et Andrus Peeglil on juured Saare- ja Muhumaal ning tema oma sõnul on kõik, mis seostub Saaremaaga, eriline.
Andrus Peegli näitus on Kuressaares kaks nädalat ning huvilistel on tema töid võimalik endale ka osta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 94 korda, sh täna 1)