Linnavolikogu kärpis juhtide ja omaenda sissetulekuid

Linnavolinikud kärpisid eile Kuressaare linnajuhtide töötasu 18 protsendi võrra ja loobusid ise täielikult volikogu istungil osalemise ligi 600 krooni suurusest tasust.

Kui seni oli Kuressaare linnapea brutosissetulek koos lisatasude ja 13. kuupalgaga kokku 36 630 krooni, siis vastavalt eile volikogus heakskiidetud määrusele on linnapea kuupalgamäär nüüdsest 30 035 krooni. Lisatasusid ja -toetusi sellele ei lisandu.

Abilinnapea kuupalgamääraks kehtestati 26 315 krooni. Varem oli Kuressaare abilinnapea töötasu suurus koos lisatasude ja puhkusetoetusega 32 092 krooni.

Kommenteerides Kuressaare linna tippjuhtidele töötasu maksmise uut korda, ütles volikogu eetikakomisjoni esimees Bruno Pao linnavalitsuse aadressil vaid kiitvaid sõnu. Ta lausus: “See määrus on koostatud vaimus, mida nõuab eetika. Uus palga maksmise kord on selge, läbipaistev, selles puuduvad igasugused arusaamatud lisatasud. Säärane süsteem tuleks kogu Eestis eeskujuks seda!”

Lisaks otsustasid linnavolikogu liikmed majanduskriisi tingimustes loobuda volikogu istungil osalemise tasust. Varem sai iga linnavolikogu liige volikogu istungil osalemise eest brutotasuna 575 krooni.

Keskerakonda kuuluv linnavolikogu liige ja revisjonikomisjoni esimees Lea Kuldsepp teatas, et tema juhitav 5-liikmeline revisjonikomisjon on otsustanud loobuda ka komisjoniliikme 350 krooni suurusest töötasust. Linnavolikogu ülejäänud komisjonide liikmete brutotöötasu otsustati volikogu eilsel istungil vähendada 115 kroonilt 94 kroonile.

Samuti vähendatakse 18% võrra linnavolikogu esimehele, aseesimehele ja volikogu komisjonide esimeestele makstavaid hüvitisi. Nii näiteks hakkab linnavolikogu esimees Toomas Takkis senise 7935 krooni suuruse kuuhüvitise asemel saama 6507 krooni. Linnavolikogu aseesimehe Enn Rettau hüvitis väheneb 3968 kroonilt 3254 kroonile. Volikogu komisjonide esimeestele (v.a eetikakomisjon) makstav igakuine brutotasu väheneb 2645 kroonilt 2169 kroonile. Eetikakomisjoni esimees hakkab senise 1323 krooni asemel saama igakuist tasu 1084 krooni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 10 korda, sh täna 1)