Maadevahetussaaga: minister Reiljan töötas Liblikule (5)

Õiguskantsler Indrek Teder avalikustas riigikogu liikmelt Villu Reiljanilt saadikupuutumatuse võtmist taotledes ka üksikasjad, mis puudutavad maadevahetuse kriminaalasjas Saaremaa ärimeest Tullio Liblikut.

Teder vahendas kohtueelse menetluse kokkuvõtet, kus märgitakse, et Villu Reiljan võttis keskkonnaministrina vastu soodustusi ja vara AS-i Merko Ehitus nõukogu esimehelt Toomas Annuselt ja OÜ Saare Investeering juhatuse liikmelt Tullio Liblikult.

Vastutasuks kasutas Reiljan ametiisikuna ära oma ametiseisundit ning aitas Merko Ehituse ja Saare Investeeringuga seotud isikutel vahetada neile kuuluvaid looduskaitselisi kinnistuid riigile kuuluvate kinnistute vastu.

Lisaks seisis Reiljan kahtlustuse kohaselt koos maa-ameti endise juhi Kalev Kanguriga selle eest, et Saare Investeeringu huvid saaksid maadevahetamisel võimalikult suures osas järgitud ja firmale oleks tagatud võimalikult suur kasum.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)