XIV Saaremaa suusamaraton üllatas osavõtjate rohkusega (2)

XIV Saaremaa suusamaraton üllatas osavõtjate rohkusega

TUBLI SAAVUTUS: Naiste 20-km distantsi võitja Ilme Alt.

Eile toimus Karujärvel Saaremaa Orienteerumisklubi, Kaarma vallavalitsuse, Kuressaare linnavalitsuse ja Saaremaa Spordiliidu koostööna korraldatud XIV Saaremaa suusamaraton kahel distantsil: 20 km ja 10 km.

Vaatamata sellele, et maa kohati must ja lumi segamini sula ning jääga, oli kohaletulnud inimesi 178.

Suusamaratoni peakorraldaja, Saaremaa Orienteerumisklubi eestvedaja Mait Must arvas, et võib ürituse kordaläinuks lugeda. “Osavõtjaid oli oodatust rohkem, kuigi alles kolmapäeval otsustasime, et üritus toimub. Arvan, et sellele aitas kindlasti kaasa ka sari “Liikudes tervemaks”. Minu meelest läks hästi,” märkis Must.

Ka naabersaarelt Hiiumaalt ei pidanud inimesed paljuks sõitma tulla ja nemad jäid väga rahule. 20-km distantsi sõitnud Helen Mast Hiiumaa Spordiliidust ütles, et pärast 10 km mõtles, et ei jaksa enam teisele ringile minna. “Aga siis kui sellest raskest momendist üle sai, läks kergemaks ja tegelikult oli teist kümmet lihtsamgi sõita,” nentis ta.

Maratonirajale läksid nii noored kui ka juba staažikad võistlejad. Mõnel neist Saaremaa suusamaraton läbitud esimesest võistlusest saati. Start oli maratonile iseloomulikult täis pinget ja võidu rabelemist. Kel purunes kepp, kes kukkus. Jonni ei jätnud ka Karlis Rump, kes läbis 10 km purunenud suusakepi tõttu vaid suuskadel, mäkke ronides, laugel ja laskumistel suuskadel libisedes.

Suusamaratoni võitja, mandrilt tulnud Simmo Kikas, kes Saaremaaga seotud Viking klubi kaudu, ütles, et võit tuli mõnes mõttes üllatusena. “Olin juba teise kohaga leppinud. Peep Koidu oli minust eespool, aga ta murdis suusakepi 2,5 km enne lõppu, ja siis oli temast lihtne mööda saada, ilma liigselt pingutamata,” rääkis Kikas. “Muidu tegelen rohkem suuskade määrimise ja hooldusega.”

Raja kohta ütles Kikas, et tuleb rõõmus olla selle üle, et lund ikka piisavalt on.
Kokku oli osavõtjaid XIV Saaremaa suusamaratonil 10-km distantsil 99 ja 20-km 79.

Kas ka järgmisel aastal suusamaraton toimub, seda ei osanud Mait Must veel prognoosida.
Karujärve radade eest kannab hoolt RMK eesotsas Anu Metsniidiga, suusatamiskõlbulikuks tegid rajad Aare Saar ja Ülo Vevers.

Ivika Laanet, Käthe Pihlak


Tulemused

20-km distantsil saavutasid meestest võidu: I koht Simmo Kikas, II koht Peep Koidu ja III koht Ain Kilk.
Naised 20 km: I koht Ilme Alt, II koht Annika Vaher, III koht Johanna Toplaan.
Mehed 10 km: I koht Ülar Truu, II koht Rimo Timm, III koht Andu Arge.
Naised 10 km: I koht Susanna Toplaan, II koht Lisette Toplaan ja III koht Leitti Mändmets.
Eripreemiad pälvisid noorimad osavõtjad Rasmus Vaher ja Henri Kuris.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 125 korda, sh täna 1)