11 turistile kõige ohtlikumat riiki

Prantsusmaal koostati nimekiri üheteistkümnest riigist, kus turistid põrkavad kõige sagedamini kokku ohtudega. Postsovetlikust ruumist sattus sellesse ebameeldivasse nimekirja Gruusia.

Juba paljude aastate vältel on tavaturisti jaoks kõige ohtlikumad riigid Afganistan, Iraak ja Somaalia. Nimetatud riikides käib endiselt aktiivne sõjategevus, mis on võtnud kodusõja iseloomu, teatas prantsuse reisiajakiri Le Petit Futé.

Üha süveneva sisepoliitilise kriisi tõttu pole soovitatav reisida ka Boliiviasse. Samuti pole ohutu Honduras, kus on kõrge kuritegevuse tase ja kus kurjategijad valivad rünnakute ohvriteks just välisturiste.

Edasi tuleb nimekirjas Gruusia. Ka see Kaukaasia riik on prantsuse reisikorraldajate arvates väga ohtlik, kuna alles hiljuti oli seal relvakonflikt Venemaaga. Gruusia suhted suure naabermaaga on endiselt pingelised.

Suur on tõenäosus, et satute terroriakti või röövkallaletungi ohvriks, Kolumbias, kus ei lakka võitlus valitsusvastaste partisanidega. Põhja-Aafrika riikidest on ohtlikud Liibüa ja Alžeeria, kuna nende kahe riigi suhted on väga pingelised. Eriti kõvasti riskite, kui otsustate reisida nende riikide kõrbealadele, kuhu ametivõimude kontroll ei ulatu.

Malaisias on aga suured probleemid tervishoiuga: suur on risk, et selles riigis hammustab teid mõni putukas, mille tagajärjel saate troopilise nakkushaiguse. Haiguste poolest on ohtlik veel Fidži vabariik, mis on turistide seas olnud väga kuum reisisiht.

Ei soovita prantsuse reisikorraldajad sõita ka Põhja-Koreasse – sealse totalitaarse režiimi käitumine on väga ettearvamatu.


Ohtlikumad reisikohad

1. Afganistan
2. Iraak
3. Boliivia
4. Honduras
5. Gruusia
6. Liibüa
7. Alžeeria
8. Kolumbia
9. Malaisia
10. Fidži
11. Põhja-Korea

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 68 korda, sh täna 1)