Vilnius lõpetas messihooaja

Kiirele messihooajale pandi punkt veebruari lõpus Vilniuses messil VIVATUR. SA Saaremaa Turism organiseeris osalemise ühispinnal, kus kokku oli väljas üheksa Saaremaa ettevõtet ning hiidlaste esindajana MTÜ Hiiumaa Turismiliit.

Osalemine õigustas ennast – need, kes Saaremaa ja Hiiumaa stendi külastasid, olid piirkonnas pakutavast väga huvitatud. Mitmedki külastajad ütlesid, et viibisid saartel viimati 20 või enam aastat tagasi, noored olid saarte kohta kuulnud oma vanematelt tuttavatelt.

Üllatas, et messikülastajate seas oli väga palju noori, meie korraldatud auhindadega küsitluse tulemusel oli vastanute keskmine vanus 36 aastat. Küsitluses osales 284 stendi külastajat ning kõige rohkem märgiti, et huvitab saartele tulles loodus- ja aktiivne puhkus, hinnatakse ka puhkust maal. Enamik vastanutest plaanib Saaremaad/Hiiumaad külastada juba 2009. aastal.

Kohapeal inimestega vesteldes selgus, et uudis Ventspils–Mõntu liini sulgemisest oli paljudele ebameeldiv üllatus, infot liini kohta küsiti väga palju. Saaremaa ettevõtjad on kindlad, et sel suvel oleks liinil sõitnud rohkem reisijaid võrreldes varasemate aastatega ja et neli aastat turundustegevust oleks nüüd tulemusi andmas. Kõik võtab aega, eriti ühe laevaliini tutvustamine potentsiaalsetele partneritele.

SA Saaremaa Turism mõistab, miks liini opereerinud ettevõte liini sulges, on ju arusaadav, et kui liin sõidab kahe riigi vahet, siis ei saa liini toetamisest huvituda vaid üks riik (Läti).

Messi lõppkokkuvõttes sai selgeks, et osalemine Vilniuses oma pinnaga oli väga vajalik ning juba mõlgub mõtteis Vilniuse 2010. aasta turismimess.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)