Lugeja kiri: Muhu kalurid pidasid koosolekuid

Muhu rannakalurid ja sadamaomanikud tunnevad aktiivselt huvi Euroopa Kalandusfondi meetme 4.1. “Kalanduspiirkonna säästev areng” projektitoetuste rahaliste võimaluste vastu. Eelkõige huvitab kalureid kalasadamate renoveerimine eurorahade kaasabil, et säiliks traditsiooniline kalapüük. Et jääks võimalus mereleminekuks ja kalapüügiks.

Selle meetme abil on teisigi võimalusi rannakalanduse arendamiseks, leiduks vaid ettevõtlikke inimesi.

Nõmmkülas toimus sadamaomanike ja kalurite ühiskoosolek. Arutati Võrkaia kalasadama olukorda ja tulevikku. Koosolekul otsustati asutada MTÜ Võrkaia Sadam, mille juhatuse liikmeteks valiti Indrek Võeras, Kaido Evert ja Hillar Peegel, revidendiks Maret Hook.

Samal päeval toimunud Kallaste sadama omanike ja kalurite ühiskoosolekul otsustati intensiivsemalt tegelema hakata sadama arenguplaaniga.

Kallastel toimunud koosolekust võttis osa MTÜ Saarte Kalandus juhatuse esimees Aado Keskpaik ja Võrkaial käis allakirjutanu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)