Vanamõisa karjääri kaldale tuleb liivarannaga puhkekoht (2)

Pihtla vald kavatseb rekultiveeritud Vanamõisa kruusakarjäärist teha üldkasutatava puhkekoha.

Vastavalt Pihla valla arengukavale ja karjääri korrastamistööde projektile on Puhkeala maaüksusel ette nähtud üldkasutatava supelranna ja puhkeala väljaehitamine.

“Meri ta küll pole, aga siin on omad plussid, sest vesi on teinekord soojem kui meres,” ütles Oma Saarele Pihtla vallavanem Tõnu Hütt, kelle sõnul saab endise karjääri kaldale rajada kuni 200 meetri pikkuse liivaranna.

Kuna Vanamõisa karjääris on palju allikaid ja vesi pidevalt vahetub, siis on karjääris ka juba kala sees, mis annab võimaluse tegeleda harrastusliku kalapüügiga. Üks kohalik vähikasvataja on huvitatud koostööst ja soovib karjääri vähi sisse lasta, et puhkajad saaks vähki püüda. Karjääri kuue hektari suurune veesilm võimaldab seal harrastada ka paadisõitu.

Tõnu Hüti sõnul ei ole puhkeala loomise võimalikku eelarvet veel kokku löödud. “Pole mõtet enne hakata oma pead vaevama, kui riik on teinud maa munitsipaliseerimise otsuse,” lausus Hütt.

Möödunud nädalal esitas Pihtla vald keskkonnaministeeriumile taotluse 28 ha suuruse Laheküla küla Puhkeala maaüksuse munitsipaliseerimiseks, mille sisse mahub ka Vanamõisa kruusakarjäär. AS Level on karjääris kaevandmise lõpetanud ja teinud ära karjääri korrastustööd.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 103 korda, sh täna 1)