Torino EM: Pahapill meistriks, Kand ebaõnnestus (2)

Torinos toimuvatel Euroopa kergejõustiku sisemeistrivõistlustel suutis Saaremaa juurtega Mikk Pahapill eile seitsmevõistluses ületada kõik vastased ning võtta 6362 punktiga kuldmedal. Erki Noole nimele kuuluvast Eesti rekordist jäi tal puudu vaid 12 punkti.

Naiste mitmevõistluses oli reedel võistlemas Kaie Kand, kes ebaõnnestus peale paljutõotavat algust. Kand püstitas 60 m tõkkejooksus isikliku rekordi ajaga 8,56 ja ületas kõrgushüppes samuti isiklikku rekordit tähistava 1.80. Mõlemad tulemused on ka uued maakonna rekordid.

Kuulitõukes suutis Kand tõugata 13.04 ning püsis täpselt isikliku rekordi graafikus. Siiski saatis ka seekord Kandi tiitlivõistlustel ebaõnn ja ta astus kaugushüppes kõik kolm katset üle. “Ma ei oska midagi öelda,” vahendas Postimees Kandi sõnu.

“Hoojooksu ei saanud kuidagi klappima,” jätkas Kand ning lisas, et vaatamata sellele, et võrreldes proovihüpetega nihutas ta sammumärki tahapoole venitas ta ikkagi ennast kuidagi pakuni välja. Kand läbis ka 800 m jooksu ajaga 2.11,80. Kokkuvõttes märgiti Kandi nime taha protokollis 13. koht. Euroopa meistriks krooniti venelanna Anna Bogdanova kes sai kokku 4761 punkti.

Itaalias oli rajal ka Tiidrek Nurme, kelle laeks jäi 3000 meetri jooksu eeljooksu seitsmes koht ajaga 8.08,81. Kokkuvõttes sai Nurme 16. koha. Finaalikoha oleks taganud tulemus 8.04,84.

“See oli tänase päeva maksimum. Energia sai otsa,” tunnistas saarlane ohtuleht.ee vahendusel. Vähem kui kuu aega tagasi läbi Nurme sama pika maa ajaga 7.59,31. Samas on saarlane tunnistanud, et sisehooajal suuri eesmärke püstitatud ei ole ning hetkel käib treeningtöö eduka välishooaja nimel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 34 korda, sh täna 1)