SÜGi Tähtede Mäng kogus 15 513 heategevuskrooni

SÜGi Tähtede Mäng kogus 15 513 heategevuskrooni

PANEB PEALT: Indrek Rumma vaatab kõrvalt, kuidas kommentaator on vastasmängija Jörgeni üles upitanud, et see pealt saaks panna.

Reede õhtul Kuressaare Spordihoones peetud IV SÜGi Tähtede Mäng tõi kohale pea täistribüünide jagu rahvast, koos Eesti koondise peatreeneri Üllar Kerde ning kõige kummalisema korvpalliga, mida ihusilmaga nähtud.

Kui traditsiooniliselt on mänginud Tähtede Mängul SÜGi vilistlased veel õppivate pallurite vastu, siis sedakorda jagati praegused ja endised õpilased kahe võistkonna vahel loosi teel. Võistkondade nimedeks Üllar ja Enn vastavalt treeneritele Üllar Kerdele ja Enn Laanemäele. Nii jagati ka õhtu suurimad staarid Indrek Rumma Ennule ning Indrek Kajupank Üllari võistkonda.

Enn läks juba alguses juhtima ning hoidis ohje enda käes neljanda veerandi viimaste minutiteni. Lõpuks tuli neil siiski Üllari paremust tunnistada, kui lõpuskooriks kirjutati 65 : 64. Selleks ajaks olid aga lõbusa mängu reeglid nii pea peale pööratud, et keegi ei saanud enam aru, mis toimub ja mille eest.

Mustade prillide ja valgete keppidega väljakule ilmunud kohtunikud vilistasid aute ka siis, kui mäng käis keskväljakul ning kui igav hakkas, üritasid kohtunikud ise palli korvi sokutada.

Kommentaatorite naljakas loba sai veelgi rohkem hoogu, kui peamikrofon suruti Üllari mängija Jörgen Liigi pea külge ning algas mängu lahkamine otse sündmuste keerisest ehk väljakult. Kahtlemata jääb asja jälginutele meelde Jörgeni surematu kommentaar mängumöllust: “Kuule, ma jooksen!” 

Loomade korvpall

Kohutavad sündmused rullusid lahti hetkel, mil Indrek Kajupank väljakul pikali joosti. Platsile tormamisega viivitanud stereotüüp-medõed ei mõistnud muud teha, kui vigane mängija väljakult jalgupidi ära lohistada.
Lõpuks kujunes väljakul välja uus spordiala, mida muistse multifilmi ainetel võiks nimetada loomade korvpalliks.

Vaheaegadel mängiti korvpalli kaubakäruga platsil tiirutades, tantsisid tantsutüdrukud, kes tõmbasid endale kõigi mängijate pilgud, nii et treeneritel taktika arutamine sootuks luhtus, ning pealtpaneku- ja 3-punkti visete võistlused kütsid rahvast üles.

Korraldaja eitab sohki

Küsisime mängu korraldajalt, vilistlane Allarilt, kas mäng oli kokkulepitud. Korraldaja eitas sohki ning kinnitas, et mäng käis viimse veretilgani. “Korruptsioon on siin rangelt keelatud. Rääkisin enne ametlikult üle Üllar Kerde, kui Enn Laanemäega – ei mingit kokkumängu. Ka mängijad andsid meile enne kriisikoosoleku ajal vande.”

Korraldaja tunnistas pärast pinnimist siiski, et võib-olla olid kohtunikud veidi erapooletud. Üllar tunnistas, et mängus toimus murdepunkt nende tiimi kasuks, kui nad hakkasid alatuid võtteid kasutama. “Kui kuuekesi mängisime väljakul ja kohtunikud ei näinud enne kui oli viis minutit mängitud,” paljastas ta. “Meile tõid edu keelatud võtted!”
Lisaks pildus Kerde kriitikanooli kohtunike suunal. “Kohtunikud on alati minu vastu, eriti need kaks.”

Mis aga altkäemaksu puudutab, siis sellele on tema sõnul loogiline selgitus olemas. “Mina sain ümbriku selle eest, et õpetasin neile, kuidas vilistada,” ütles ta.

Üllar Kerde kiidab üritust

Tõsisemaid sõnu vahetades oli Üllar Kerde väga rahul, et teda siia kutsuti. “Mulle meeldib see, et sporti kasutatakse hädasolijate aitamiseks,” rääkis Eesti koondise peatreener. “Meil on haige ühiskond, sest me näeme ainult rikkust ja edukaid, aga ei näe kedagi teist. Selles mõttes on see õudselt hea üritus.”

Kerde sõnul oli ta meeldivalt üllatunud, kui üritusele kutsuti ning ta ei kõhelnud oma nõusoleku andmisega minutitki. “See on selline lahe üritus, kus ei toimu väljakul kaklust, vaid on rahulik ja tehakse nalja, seda on vaja,” rääkis ta ja lubas järgmine kordki tulla, kui kutsutakse.

IV heategevusliku Tähtede Mängu eesmärgiks oli koguda raha Kallemäe kooli Kuressaare filiaali toimetulekuklassile füsioteraapiavahendite ostmiseks. Ühise pingutuse tulemusena koguti 15 513 krooni, napilt alla eesmärgiks olnud 20 000.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 49 korda, sh täna 1)