Saarlased võistlesid Mulgimaal rallisprindis (1)

Saarlased võistlesid Mulgimaal rallisprindis

 

Eesti rallisprindi meistrisarja arvult kolmas osavõistlus toimus 7. märtsil Viljandi maakonnas Kõpus. Kolmes arvestusklassis võtsid lumistel ja jäistel teedel korraldatud võidusõidust osa ka saarlased.

Vähima ajaga läbis ligi 7,5 km pikkuse võistlustrassi kõigis kolmes voorus Ott Tänak. Klassivõitjaist Kert Uusist ja Alo Ivaskist kahe vooru kokkuvõttes 5,4 sekundi jagu kiirem olnud saarlane tegi kolmandat korda Kõpus toimunud sprindisõidu kaasa väljaspool arvestust koos Georg Grossiga. Lääne-virulane läbis raja ise roolis olles samuti arvestusväliselt, sõites samal autol koos kogenud kaardilugeja Kristo Kraagiga.

Kaherattaveoliste ralliautode arvestuses pääsesid kolme hulka vaid esirattaveoga autol kihutanud võistlejad. Klassivõidu saavutasid Renault Cliol sõitnud Priit Ollino ja Eero Uustalu. Tagarattaveolisel Toyota Starletil võistelnud Lembit Soe ja Ahto Pihlas (fotol) platseerusid neljandale kohale.

Kuni 16-aastaste noorte masinaklassis võistelnud saarlased Karl Jalakas ja Rainer Laipaik tulemust kirja ei saanud. Raja teistkordsel läbimisel, kui pool võistlusdistantsist seljataga, rammis nende VAZ 2105 pärast paremkurvist väljumist sirgel rajaosal teeäärset käsivarre jämedust leppa.
Rallisprindi meistrivõistluste järgmine etapp sõidetakse 25. aprillil Kesk-Eestis Ohekatku krossirajal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)