Kokaõpilaste kutsevõistluse võitis tallinlane

Kokaõpilaste kutsevõistluse võitis tallinlane

FINALIST: Kuressaare ametikooli õpilane Ahti Haandi.

Reedel Kuressaare ametikoolis toimunud kokkade kutsevõistluste finaalis valiti sügisel Calgarysse ülemaailmsetele WorldSkills võistlustele Eestit esindama Tallinna teeninduskooli õpilane Joonas Koppel. Kohalikule noorele kokale Ahti Haandile seekord õnn ei naeratanud.

“See võit oli väga üle noatera,” ütles žüriiliige, presidendi peakokk Indrek Kivisalu. “Ei saaks öelda, et Ahti oleks palju halvem olnud.”
Hindajate sõnul oli võistlejate tase ühtlane ning võitja selgus alles viimase käiguga. “Sellist asja ei olnud, et hommikul tuled kööki, vaatad esimese roa ära ja ütled, kes võidab,” märkis Peeter Pihel.

Žüriisse kuulunud tippkokkade hinnangul ei ole ühelgi finaalis osalenud noorel kokal maailma kutsevõistluste areenil midagi häbeneda.
Tippkokkade sõnul ootab maailma kutsevõistlustel osalejat ees karm võistlus, sest koos on erinevad toidukultuurid üle maailma. “Seal peab üritama žürii maitset ära tabada,” ütles Pihel.

Võistlejate ideed olid nende sõnul head, nüüd tuleb vaid oma vead rahulikult läbi mõelda. Žürii tegi võistlejate suunal pigem õpetlikku kriitikat ega raisanud liialt sõnu nende kiitmisele. Kui tehnilised detailid välja jätta, siis ühe kriitikanoolena kõlas tähelepanek, et kõik võistlejad katsetasid finaalis teha midagi, mida nad varem harjutanud ei ole. Žürii hinnangul ei ole finaal see koht, kus katsetada.

Võistlejate taseme kohta märkis Angelica Uudeküll, et perspektiivi mõttes on kõigi võistlejate näol tegemist tulevaste peakokkadega.
Võistlusteks valmistudes said kõik finalistid treeninguid ja kogemusi erinevate Eesti tippkokkade käe all ning seda hinnati nende kutsevõistluste puhul kõige olulisemaks.

“Saite väga palju teadmisi ja kogemusi, mis on väga tähtis asi, kogemus ei kao teie juurest mitte kunagi kuhugi,” ütles žüriiliige Rudolf Visnapuu.

Ahti Haandi ja Joonas Koppeli kõrval oli kolmas finalist Aleksander Ugur Tartu kutsehariduskeskusest. Žüriisse kuulusid presidendi peakokk Indrek Kivisalu, telekokk Peeter Pihel, Angelica Uudeküll restoranist Aed ning restorani Dominic peakokk Rudolf Visnapuu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 60 korda, sh täna 1)