Juhtkiri: Õnnetus hüüdis tulles (5)

Juhtkiri: Õnnetus hüüdis tulles

 

Oleme harjunud uudistega, et Londoni börs kukkus või autokaupmeeste müüginumbrid langesid. Praegu, mil tööootel busse peaks seisma hulgi, on lapsi vedama saadetud sõiduriist, millel roolivarras küljest kukkus. Oli õnnelik juhtum, sest bussi rattad hakkasid eri suundadesse vahtima peatuses ringipööramise ajal.

Ei ole just suurt fantaasiat vaja, et mõista, mis oleks juhtunud siis, kui roolijupp oleks eraldunud sõidu ajal. Õpilasliinid ei kulge mööda laudsiledaid magistraale. Firma, mis on saanud õpilasteveo lepingu, vastutab kõigi seadusesätete järgi, et lapsed ohutult kooli ja koju saavad.

Õigustus, et õnnetus juhtus halbade asjade kokkulangemise tõttu, ei ole asjakohane. Inimene, kes autodest midagigi taipab, ei saa nii väita. Juhuste kokkulangemise tõttu jäi hoopis õnnetus olemata, väidame meie.

Soovitame politseil jätkuvalt luubi all hoida õpilasbussidega seonduv. Seda enam, et tegemist pole ilmselgelt esimese taolise intsidendiga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)