Luuletus valiti aasta teoks (1)

Lõuna prefektuur valis 2008. aasta teoks Tartu linna juhtivkonstaabli Kert Kotkase luulevormis vastuse Saaremaalt pärit tudengineiu luulevormis avaldusele.

Mullu oktoobri lõpus langes Kuressaarest liinibussiga Tartusse sõitnud üliõpilane Maris varaste ohvriks – temalt näpati mobiiltelefon.

20. oktoobril kirjutas neiu selle kohta politseile luulevormis avalduse. Tartu politseijaoskonna juhtivkonstaabel Kert Kotkas, kelle kätte avaldus toodi, otsustas, et lihtsalt kuiva kutse saatmisest neiule oleks vähe, ja lisas omapoolse vastuse samuti luulevormis.

Kümme päeva hiljem avaldati mõlemad luuletused Postimehes. Lõuna prefektuuri kommunikatsioonibüroo juhtivspetsialisti Ave Lillemäe sõnul tõid avaldatud luuletused endaga kaasa erakordse reageeringu Eesti interneti kommentaariruumis: pea kõik kommentaarid olid positiivsed.

“Kert Kotkas sai nii lehelugejatelt, meediategelastelt kui ka oma kolleegidelt kümneid tunnustus- ja poolehoiuavaldusi ning tõestas Eesti inimestele seda, mida politseinikud ise juba ammu teavad – et politseiametnikud ei ole mitte trahvimasinad, vaid vahvad, loomingulised ja humoorikad inimesed,” kommenteeris Lillemäe.

Postimees.ee

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 94 korda, sh täna 1)