Lugeja kiri: Major Toomas Luik pidas Lümanda koolis isamaalise kõne

Esmaspäeval, 23. veebruari hommikul toimus Lümanda põhikoolis pidulik Eesti Vabariigi 91. aastapäevale pühendatud kontsert-aktus. Külalisena viibis aktusel ja pidas isamaalise kõne Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik major Toomas Luik. Ta innustas oma sõnavõtus olema kohusetundlik ja hooliv kodanik ning märkama oma kaaslasi.

Vahel aitab raskel ajal sõbra toetav käsi paremini kui miski muu. Õpilase kohustus on olla hea laps oma vanematele, hästi õppida ning kasvada tubliks Eesti riigi kodanikuks. Ta lisas, et ka väikesest maakoolist võivad sirguda tähtsad riigimehed või targad teadlased.

Väikeses kollektiivis on üksteisemõistmine ja küünarnukitunne kindlasti suuremad, samuti ka vastutus ja kohusetunne. Külaline rääkis ka kodutütardest ning noorkotkastest, nende tegevusest ja laagritest. Samuti rõhutas ta positiivse ja rõõmsa meeleolu tähtsust, sest optimistliku ellusuhtumise korral on maailm helgem.

Pärast isamaalist kõnet andsid kooliõpilased väikese kontserdi, mis oli seekord koostatud Eesti riigi sümbolitele tuginedes. Sai kuulda laule ja lugusid rahvuslipust, paekivist, rukkilillest ning suitsupääsukesest. Eriti kauni luulekava pääsukesest oli 3.–4. klassi lastele selgeks õpetanud õpetaja Külli Lindau. Kaunid laulud koos pillimängudega õpiti muusikaõpetaja Karin Pulga käe all.

Küllap saatis iga kontserdil osalejat veel kogu järgneva pidupäevagi hea ja helge meeleolu.

Pille Jõgi
Lümanda põhikooli huvijuht

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 34 korda, sh täna 1)