Kas viivised suuremaks?

Kas viivised suuremaks?

 

Alles see oli, kui seadustega liiklustrahve karmistati ja mõned poliitikud meie riiki meedias politseiriigiks nimetasid. Küllap ikka oma valijate huvide eest seistes. Aga siinkohal tuletame meelde, et trahv on vabatahtlik riigimakse, mida inimene tahab maksta omal soovil. Tõsi, selleks tuleb küll eelnevalt seadust rikkuda, aga valik on igaühe enda teha.

Nüüd oleme olukorras, kus ka raamatukogud hakkavad otsustavalt tõstma seni sümboolseid viiviseid, sest laenutatud teoseid ei suvatseta tagasi tuua. Kas nüüd hakkame oma raamatukogu politseiraamatukoguks nimetama?

Lugupeetavad raamatulaenutajad! Need, kes soovitud teoseid juba pikalt ootavad, on ka inimesed. Tänapäevases majandusolukorras ei ole raha, et kõiki teoseid kümnete kaupa riiulitele muretseda. Inimene, kes on raamatut oma käes hoidnud juba üle nelja aasta, vääriks sama suurt trahvi kui kiiruseületaja.

Toimetus paneb kõigile südamele, et palun vaadake oma raamaturiiulid üle ja tagastage raamatukogule kuuluv vara, mille laenutustähtaeg on möödunud, otsekohe. Et ka teised neid teoseid nautida saaksid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)