Kahtla rahvas pidutses riigi sünnipäeva puhul

Ligi 90 inimest kogunes 23. veebruari õhtul Kahtla lasteaed-põhikooli saali pereõhtule, et üheskoos tähistada möödunud sõbrapäeva ning saabuvat vabariigi aastapäeva ja vastlapäeva.

Kohal olid vanemad lasteaialapsed ja koolilapsed koos vanemate ja õdede-vendadega. Enamik õpetajaid nautis sel õhtul lapsevanemaks olemist.
Õhtujuhid Anja Nõgu ja Tiina Otsason andsid pärast sissejuhatust sõna kooli direktorile Helle Rüütlile. Direktori headele soovidele järgnes laste kontsert – lihtne ja kodune.

Kõige rohkem segadust tekitas viktoriin Eesti ajaloost. Probleemiks ei olnud mitte küsimused ega vastused, vaid võistkondade nimed. Kuna rahvas mõtles väga ühesuunaliselt, kattusid päris mitmed nimed. Segadust jagus autasustamiseni.

Seejärel jagati laudadele laululehed: salmike ühest, refrään teisest ja nii kokku 13 laulu. Esimestest taktidest kajas üle maja võimas, mehine laul! Tavaliselt võimutsevad segakoorides naishääled, kuid selle koori 11 isa ja mehised poisid ületasid kõigi ootused.

Ei juhtu just sageli, et õpetajad annavad ise lastele kaardipakid pihku. Sel õhtul nii juhtus ja laudadele hakkasid kerkima neljakorruselised kaardimajakesed. Siin-seal sai maja valmis, kuid vähesed püsisid nii kaua, et oleks jõudnud pildistada.

Lõpuks läksid õpetajad nii lahkeks, et lubasid kõigil paberlennukeid voltida. Sellele järgnes lennuvõistlus. Kõige kaugemale lennanud lennukid meisterdasid isad ehk “vana kooli mehed”, nagu üks poiss tabavalt ütles.

Eha Ennemuist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)