Valdade koondis mängis lauatenniseklubiga

Eesti vabariigi 91. aastapäeva tähistasid lauatennisemängijad maalt ja linnast sportlikult. 24. veebruaril toimus lauatennises 5. matškohtumine Lümanda kultuurimajas. Võistluse eesmärk on populariseerida lauatennise harrastamist maakonna eri paigus. Nii on võisteldud Kuressaares, Valjalas, Kärlal ja Lümandas.

Vallad ja klubi Tops veavad vägikaigast alates 2005. aastast.
Sarnase võistluse traditsioon sai alguse tegelikult 1999. a, kui lautenniseklubi Tops ja Lümanda valla mängijad selgitasid paremust. Kui esimestel aastatel oli edukam Lümanda, siis hiljem enamikku Kuressaare lauatennisemängijaid haarav klubi Tops.

Võistlused viiakse läbi Sheveningeni süsteemis, kus ühe võistkonna iga mees- ja naisliige kohtub vastavalt kõigi vastasvõistkonna mees- ja naisliikmetega.

Mõlema võistkonna 4 meest ja 4 naist mängivad igaüks seega 4 kohtumist. Lisaks võimaldab süsteem välja tuua ka oma võistkonna parimad üksikmängudes.

Saaremaa VSL naiste paremusjärjestus oli: parim Tiia Müürisepp, järgnesid Maare Lindmets, Merle Poopuu ja Urve Vakker. Ka Topsi parim oli maakonna üks edukamaid Siisike Lehtsi, talle järgnesid Maarika Saks ning kolmanda-neljandana Veeve Kaasik ja Ulvi Ingalt. Valdade meestest said neli võitu nii Rainer Soon kui ka Kalju Väljakivi, seega võistkonnasiseselt I–II koht, järgnesid Veljo Väljakivi ja Janek Reinaru. Topsist oli edukaim Heiki Sullakatko, teine Gunnar Usin ja kolmas Aare Lehtsi, järgnesid Tarmo Aav ja Raul Kolk.

Üksikmängude kokkuvõttes saavutas väikse edu Saaremaa valdade spordiliit 17 : 15 (naised 6 : 10 Topsile ja mehed 11: 5 valdadele).
Sel aastal mängiti ka kolm paarismängu ja need kõik võitis Saaremaa valdade spordiliit. Matškohtumiste üldskoor on 3 : 2 Topsile.

21. märtsil on lauatennisemängijatel taas põhjust sammud Lümanda kultuurimajja seada, sest toimuvad järjekordsed valla lahtised meistrivõistlused: kell 10 naistele-meestele ja kell 15 noortele (1992. a sündinud ja nooremad).

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)