Juhtkiri: Päev oma vabariigi jaoks

Juhtkiri: Päev oma vabariigi jaoks

 

Vabariigi aastapäev, mil maa oli lipuehtes ja kõikjal pidutseti, on möödas. Tore on mõelda sellele, kui palju kodanikud oma riiki austavad ja kõikjal pidustustest osa võtavad.

Vaatamata töövabale päevale koguneb rahvas riigilipu heiskamisele päikesetõusul Narva kindluses, edasi Toompeal Pika Hermanni torni juures. Samal ajal kerkivad tuhanded ja tuhanded lipud kaunistama meie kodusid. Kogu maa saab sinimustvalgesse ehtesse.

Eestlane austab oma riiki. Meil on küll keeruline ajalugu, mida püütakse tihti väänata vastavalt sellele, millist ideoloogiat keegi omaks peab, aga see on meie minevik. Me teame ise täpselt, kui palju on meie ajaloos kulda ja kui palju mulda.

Suur naaber ei ole meid veel päris rahule jätnud ja vibutab rusikat vaatamata asjaolule, et tegemist on juba Euroopa Liidu ähvardamisega. Kui suur on reaalne oht, ei tea keegi, aga ettevaatlikud peame ometi olema.

Pidutsemisele järgneb argipäev. Täna on see argipäev raskem kui mullu. Ainult ühiselt tegutsedes ja kaaskodanikke aidates saame raskustest üle. Soovime kõigile tarmukust ja üksteisemõistmist!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 11 korda, sh täna 1)