Viis saarlast kandideerib UWC stipendiumile

Viis Saaremaa koolinoort kandideerivad United World Colleges Eesti Rahvuskomitee korraldatud igakevadisel stipendiumikonkursil, mille võitjatel kaetakse kahe õppeaasta elamise ja õppimise kulud välismaises kolledžites.

United World Colleges (UWC) Eesti Rahvuskomitee esindaja Taavi Raidma sõnul laekus KG-st kaks taotlust ja SÜG-st kolm taotlust, kandidaatide hulgas on üks poiss ja neli tüdrukut.

Üle Eesti oli stipendiumi taotlejaid 113, kellest lõppvooru pääsevad 10–12 noort ja stipendiumi saavad 3–4 neli õpilast. Stipendiumi suurus sõltub eelkõige kolledži asukohamaast, Norras on see näiteks kahe aasta peale 700–800 tuhat krooni.

Alates 1992. aastast korraldataval konkursil saavad kandideerida hea õppeedukusega 10. või 11. klassi õpilased, keda iseloomustab enesedistsipliin, teistega arvestamine, eneseväljendusoskus inglise keeles ja suhtlemisjulgus. UWC on kaksteist omavahel ühise programmi kaudu tihedalt seotud rahvusvahelist kooli, mis asuvad maailma eri paigus.

UWC koolide õppekava kestab kaks aastat ning saadav diplom International Baccalaureate on rahvusvaheliselt tunnustatud (piisav ülikooli astumisel).

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 42 korda, sh täna 1)