Vastukaja: “Linnavalitsus soovib põhikooli liita KG-ga” (15)

OS, 12. veebruar

LOE KA KURESSAARE PÕHIKOOLI HOOLEKOGU ARVAMUST

16. veebruaril toimus Kuressaare põhikooli õpetajate kohtumine linnavalitsuse esindajatega. Proua linnapea andis üliemotsionaalse ülevaate riiki tabanud majanduskriisist. Ta toonitas, et sellisel ajal peavad haritud inimesed oma pead tööle panema ja riigi kriisist välja tooma.

Selle ülla eesmärgi nimel töötavat Kuressaares ekspertgrupp, kelle mõttetöö tulemusena on sündinud otsus LIITA KURESSAARE PÕHIKOOL KURESSAARE GÜMNAASIUMIGA. Põhikooli majast saaks huvikeskus ja huviringide käsutuses olnud majad saaks maha müüa. See on minu lihtsustatud versioon, kuna ma ei mäleta täpselt, mis kõik müüki läheb. Sellest tulevat suur rahaline kasu ja kokkuhoid, sest lapsed on juba kullastki kallimad, hüüatas proua linnapea.

See pani kõik paika! VALE OTSUS! Ükski eelnev artikkel ega arutelu teemal, kes mida ütles või teadis, ei oma enam tähtsust. Iga ema, kasvataja, õpetaja või ükskõik milline inimene, kes on pühendanud end laste kasvatamisele, kinnitab: “Lapsed ongi kullast kallimad, on seda alati olnud. Ka meie olime!” Ei tohi õppimist ja heaolu ohvriks tuua valedele otsustele.

Kuressaare põhikoolil täituks 2010. aastal 50 aastat koolina. See tähendab 50 aastat õppimist, sportimist, isetegevust, traditsioone. Seda ei saa lihtsalt liita KG-ga sel põhjusel, et koolil on oma traditsioonid ja õpilased. Me ei haaku!

Põhikooli laps on oma majas tegija, kui ta seda vaid soovib. Laps ei pea olema ilmtingimata andekas ega teistest üle, et näiteks mõnel aktusel või peol esineda. Igaüks, kel vähegi tahtmist, saab end proovile panna. Väikese kooli eelis on, et õpetajad jõuavad iga lapseni.

Fakt on see, et suurde mammutkooli sulandumine tekitab enamikus stressi ja mis kõige tähtsam, osa poistest jätaksidki oma 8. või 9. klassi pooleli. Kas seda siis tahetaksegi?

Kutsun volikogu enne lõpliku otsuse tegemist VEEL KORD kaaluma kõiki poolt- ja vastuargumente. Koolid on töötanud väga rasketel aegadel. Igal raskel ajal on see hea omadus, et kord saab ta otsa, ja siis on kõik rahul, kui tehtud otsuseid ei pea kahetsema.

Kuressaare põhikooli õpetajate nimel

Ruth Tamm

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)