Raekojas selgitati paremad kõnelejad

Raekojas selgitati paremad kõnelejad

GRAND PRIX: Kuressaare põhikooli poolt andis Uku-Rasmus Linnule traditsioonilise auhinna õpetaja Merike Olo, kelle sõnul sümboliseerib 7. klassi õpilase Elin Sülla maalitud töö võitja ja kõigi konkursil osalenute püüdlust kõrgustesse.

Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi juba viiendat aastat korraldatud kõnekonkursi tänavune võitja Uku-Rasmus Lind läheb saarlasi esindama veebruari lõpus Põltsamaal toimuvale üleriigilisele kõnekonkursile.

Eile raekojas toimunud ürituse peakorraldaja, täiskasvanute gümnaasiumi direktori Ly Kallase sõnul oli tase tänavu tunduvalt kõrgem kui möödunud aastal.

“Õpilased olid iseteadvamad, analüüsivamad, oma esinemises vabamad ning tundus, et kodus ettevalmistatud teemad olid põhjalikult läbi mõeldud. Kogu õhkkond oli meeldivalt pingevaba,” kiitis Kallas.

Grand prix’ võitnud Uku-Rasmus Lind (juh õp Marit Tarkin) Kuressaare gümnaasiumist nentis samuti, et tase oli sel aastal väga kõrge.

“Võit oli väga ootamatu, sest ma ei tulnud siia üldse võidu pärast. Käisin ka eelmisel aastal ja sain täpselt samamoodi pärast esimest kõnet meeletu emotsiooni. Ja teises voorus üritasin endast mingi mõttegi välja anda, kuigi see oli väga raske,” rääkis Lind.

Võiduteema oli esimeses voorus “Haridussüsteem ahistab poisse” ning teises voorus tuli Uku-Rasmusel kõnelda loosiga saadud teemal “Sinu tulevik on sinu enda kätes”.

Nooremas vanuseastmes jagunesid kohad järgmiselt: I koht Uku Volke (Saaremaa ühisgümnaasium, juh Reet Igav), II Gerda Vaigo (Kuressaare PK, juh Merike Olo), III Artur Loorpuu (SÜG, juh Aina Seppel).

Vanemas vanuserühmas võitis I koha ja eripreemia korrektse keelekasutuse eest Liisa Saaremäel (SÜG, juh Rita Ilves), II koht läks Anne-Mai Pallile (SÜG, juh Sirje Kreismann) ning kaks kolmandat kohta jagunesid Ivar Piterskihhi (KG, juh Merle Rekaya) ja Fred Siimpoja (KG, juh Marit Tarkin) vahel.

Kokku osales kõnekonkursil nooremas vanuseastmes 11 ja vanemas vanuseastmes 13 õpilast. Koolidest olid esindatud Kuressaare gümnaasium, Saaremaa ühisgümnaasium, Kuressaare PK, Valjala PK ja Lümanda PK.

“Kahjuks on maakoolide esindatus kõnekonkursil viimastel aastatel suhteliselt tagasihoidlik ning seda enam tahan kiita Valjala ja Lümanda põhikooli, kes oma õpilastega esindatud olid,” rõhutas Ly Kallas, lisades, et paljudele lastele on juba see kingituseks, et nad saavad raekotta tulla ja istuda volikogu laua taga. “Raekoda on hea auraga koht,” põhjendas Kallas ruumivalikut.

Noorema vanuserühma žüriisse kuulusid tänavu Kaar-ma PK direktor Riina Piterskihh, KTG emakeeleõpetaja Ester Kuusik ja õpilaste esindajana KG 11. kl õpilane Karita Nuut.

Vanema vanuseastme žüriid juhtis linnasekretär Mati Leis, veel kuulusid žüriisse Kuressaare Linnateatri direktor Piret Rauk ja ajakirjandusüliõpilane Hendrik Kuusk.

Mõlemad žüriid hindasid kõnedes päevakajalisust, keelelist korrektsust, omapärast lähenemisnurka ja isikupära.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 78 korda, sh täna 1)