Tallinna Kitarrikvartett esineb Kuressaares

Täna õhtul kell 19 saab Raegaleriis kuulata Tallinna Kitarrikvartetti, kuhu kuuluvad Heiki Mätlik, Julia Kahro, Saaremaalt pärit Kristo Käo ja Jorma Puusaag.

Tallinna Kitarrikvartett moodustati 2005. a Eesti muusikakadeemia kitarrieriala kunagiste paremate lõpetajate baasil. Kvarteti kavades on nii barokiaja autorite (Bach, Telemann jt), klassitsismi-romantismiajastul kitarrile kirjutanud heliloojate (Carulli, Sor, Granados jt) kui ka kaasaja autorite kitarritriosid ja kvartettidele kirjutatud teoseid (Brouwer, Moreno Torroba) ning eesti heliloojate muusikat kitarriansamblitele (Steiner, Keldo jt).

Kuressaares esitatakse Telemanni, Pachelbeli, Brouweri, Bachi, Rodrigo ja Moreno Torroba heliloomingut.

Heiki Mätlik on esinenud Põhjamaades ja mujal Euroopas ning Austraalias; on teinud ligi kolm tosinat CD ja DVD plaadistust. Alates 1990. a on ta Eesti muusika- ja teatriakadeemia kitarriõppejõud, Julia Kahro on kitarripedagoog, Eesti muusika- ja teatriakadeemia klassikalise kitarri eriala 2006. a diplomand.

Käesoleval ajal on Julia Saku muusikakooli ja Tallinna muusikakooli õpetaja. Kristo Käo on aga tuntud kitarrisolist, esinenud festivalidel Soomes, Leedus, Itaalias. Ta on Tallinna muusikakeskkooli kitarripedagoog ja ka Eesti kitarriseltsi esimees.

Jorma Puusaag on osalenud mitmetel konkurssidel (Eurovisioni noortekonkurss jt), esinenud solistina ja korraldanud meistrikursusi Eestis, Soomes, USA-s. Jorma töötab kitarriõpetajana Tallinna Rocca al Mare koolis ja osaleb ka mitmetes eesti pop-jazzmuusika projektides koos Kelli Uustani, Jakko Maltise ja DJ Dave Stormiga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)