Ametikooli restoranis pakuti rahvustoite

Ametikooli restoranis pakuti rahvustoite

MAIUSTAVAD: Kreeka rahvustoitude päeval pakuti magustoiduks jogurtit mee ja Kreeka pähklitega, mida maitsesid ametikoolis töötavad Laidi Lindau ja Ade Toomann.

Sel nädalal korraldati Kuressaare ametikooli õpperestoranis Kass rahvusköökide nädal, kokaõpilased pakkusid viiel päeval nende poolt valitud retseptide järgi valmistatud mitmesuguste rahvusköökide roogasid.

“Õpilased koostasid grupitöödena rahvusköögi kohta referaadi, tuues välja köögi omapära, iseloomulikud toidu- ja maitseained ning koostasid menüü tehnoloogilised kaardid toitude kohta, mida nad tegema hakkavad,” selgitas kokaeriala juhtõpetaja Õile Aavik.

Esmaspäeval oli Itaalia, teisipäeval Prantsuse, kolmapäeval Hispaania, neljapäeval Ungari ja Ukraina ning reedel Kreeka roogade päev.
Igal päeval juhendas üks menüü koostanud õpilastest õppeköögis vastava rahvusköögi roogade valmistamist.

“Huvitav oli,” sõnas Kreeka rahvusköögi projektirühmas osalenud kolmanda kursuse kokaeriala õpilane Kristiina Lember. “Saime proovida uute toitude tegemist, milliseid varem polnud näinud ega millest kuulnud.” Lemberi sõnul lisas põnevust see, et polnud teada, kuidas toidud, mida varem pole valmistada proovitud, välja tulevad.

Aaviku sõnul said õpilased restorani külastajatelt nädala jooksul korduvalt kiita.
Rahvusköökide nädal korraldatakse õppetöö raames. Iga kolmanda kursuse kokaeriala õpperühm teeb õppeaasta jooksul ühe rahvusköökide nädala.

Taavi Tuisk

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 109 korda, sh täna 1)