Raseborgi tänav

Raseborgi tänav

 

Kuressaare sõpruslinna Tammisaariga liitus haldusreformi käigus veel kaks omavalitsust. Linna nimeks sai rootsikeelse kogukonna pärast Raseborg ehk soome keeli Raasepori. Kuna hulk tänavate nimesid nüüd korduma hakkas, tuli leida uusi. Üks Aia tänav hakkab Raseborgis kandma Kuressaare nime.

Kuressaares pole kommet nimetada tänavaid sõpruslinnade järgi, küll kannavad kohanimesid need, mis linnast välja viivad. Tallinna tänav ja Pihtla tee näiteks.

Meie linnapea on veebruari viimasel päeval toimuval tseremoonial Raseborgis kutsutud külaliste hulgas. Soovitame tal julgus kokku võtta ja öelda seal välja, et ka meie Aia tänav ei vii enam aeda. Ja lubada soomerootslastele, et Kuressaare Aia tänav hakkab tulevikus kandma Raseborgi nime.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)