Liidetava kooli juht kritiseerib linnavalitsust (9)

Kuressaare gümnaasiumiga liidetava Kuressaare põhikooli juht ja linnavolinik Jaan Lember kritiseeris eile teravalt linnavalitsuse tegevust, kes on aasta otsa tegelnud prügimajandusega, kuid kooli sulgemise otsustab pärast kahetunnist koosolekut.

“Ühe kooli sulgemine on otsustatud kahe tunniga, Kuressaare prügimajandust on arutatud terve aasta. Linnavalitsuse suhtumisest loen mina välja, et prügi on linnas tähtsam kui lapsed, kes õpivad Kuressaare põhikoolis,” ütles Lember eile raadio Kadi uudistele.

Kolmapäeval Lember kohalikele ajalehtedele kommentaare ei andnud, sest ei olnud selleks ajaks veel näinud põhikooli liitmise kohta ametlikku paberit. Samas koostati KG ja KPK ümberkorraldamise otsuse projekti Oma Saare andmeil linnavalitsuses kolmapäeva päeval. Enne koolijuhi teavitamist saatis linn välja ka ametliku pressiteate.

Volikogule esitatud projekti serval seisab aga kuupäev 10. veebruar, mis viitaks justkui selle koostamisele juba teisipäeval.
Jaan Lemberi sõnul oli talle täielik üllatus pressiteates toodud info, et juba sel sügisel ei avata põhikoolis 1. klassi.

Lemberi väitel on varasemates aruteludes linna haridusjuhtide ja teiste Kuressaare koolijuhtidega jäänud kõlama, et 1. klass avatakse ja kogu koolivõrgu ümberkujundamise arutelu peab olema võimalikult laiahaardeline.

Nii Jaan Lember, Kuressaare haridusala abilinnapea Argo Kirss kui ka Kuressaare linnavolikogu esimees ja Kuressaare gümnaasiumi juht Toomas Takkis kuuluvad Isamaa ja Res Publica Liitu.

Kuressaare volikogu hariduskomisjon arutab KPK liitmist KG-ga tuleval teisipäeval, linnavolikogu võtab teema üles ülejärgmise nädala neljapäeval.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)