Saarlastel oli lingvistikaolümpiaadi vastu suur huvi

Saaremaa õpilaste huvi pühapäeval toimunud lingvistikaolümpiaadi vastu oli sel aastal erakordselt suur: ülesandeid tuli lahendama Saaremaa ühisgümnaasiumist 16, Kuressaare gümnaasiumist 10 õpilast ja üks õpilane Lümanda põhikoolist.

Tartu ülikool korraldas eelmisel pühapäeval 9.–12. klasside õpilastele lingvistikaolümpiaadi eelvooru, mille ülesandeid lahendati üheaegselt viies linnas – Tallinnas, Tartus, Narvas, Pärnus ja Kuressaares. Tulemused selguvad 8. märtsiks.

Lingvistikaolümpiaadi eesmärk on propageerida keeleteadust, mida koolis eraldi õppeainena ei õpetata. Lingvistikaolümpiaadi ülesanded annavad osalejatele võimaluse süveneda maailma keelelisse mitmekesisusse. Olümpiaadi korraldavad Tartu ülikooli üldkeeleteaduse osakond, inglise filoloogia osakond ja teaduskool, kohapealne Kuressaares korraldaja on Ülikoolide Keskus Saaremaal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)