Saaremaa Teede karika võitis Hain Vaher

Teedevalitsuse, seekord küll juba AS-i Saaremaa Teed kiirturniiri kabes on peetud alates 1986. aastast; sama kaua on mängus olnud ka selle klaasist rändauhind. Esmaspäeval ei olnud mängimas läinudaastast võitjat Meelis Vaherit. Tema isa Hain teatas rändauhinda tagasi tuues, et saanud ülesande see koju tagasi viia…

Kui sellised – mõistagi naljaga pooleks tehtud – avaldused katteta jäävad, on kaasvõistlejatel hea õnnetu avaldaja kallal hambaid teritada.

Aga seekord jäi see lõbu ära. Vaher alustas võimsalt ning kui Ahti Lepp samuti hästi startinud Paul Antsaare rajalt maha võttis, oli turniiri võitja enam-vähem otsustatud. Nii mõõdetud lõppjärjestust, kus kõigil võistlejatel poolepunktised vahed, tuleb harva ette:

1. Hain Vaher 4,5 p; 2. Paul Antsaar 4; 3. Jaan Truu 3,5; 4. Heino Tammeaid 3; 5. Ahti Lepp 2,5; 6. Jaanus Kiil 2; 7. Olev Kiirend 1,5. Kiirend oligi viimane, kes märtsis toimuvatele maakonna meistrivõistlustele koha teenis, teistele sel turniiril mänginud kabetajatele ja Rein Kirstule oli see juba varem tagatud.

Kiirturniiride seeriavõistlusel konkureerivad esikohale pärast kuut turniiri ja kahe halvema tulemuse mahaarvamist Paul Antsaar 76 ja Hain Vaher 75 arvestuspunktiga. Vähemalt neli turniiri on mängitud veel Jaan Truul (69,5), Heino Tammeaidil (61) ja Jaanus Kiilil (58,5).

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 39 korda, sh täna 1)