Prokuröri jutt ajas kohtualuseid naerma (4)

Eile Kuressaare kohtumajas alanud protsessil ei suutnud kohtualused naeru pidada, kui prokurör süüdistust ette luges.

Viiel korral kriminaalkorras ja 12 korral väärteokorras karistatud 23-aastast Jaani süüdistati taas mitmes erinevas kuriteoepisoodis ja üheksa erineva paragrahvi järgi ning tema süüdistuse ettelugemine võttis kohtus üsna kaua aega.

Raul ja Jaan ei suutnud naeru pidada, kui prokurör luges üles asju, mis mehed olid süüdistuse järgi ühest taluhoonest varastanud. Mõne aja pärast kohtualused siiski kogusid end ja kuulasid edasi tõsisemate nägudega.

Kasutades ära tema kätte antud panga paroolikaarti ja paroole, tellis Jaan detsembris 2007 teise inimese nimel kolmest erinevast kiirlaenukontorist SMS-laene 6000 krooni eest. Kui talle pangakontorist helistati, tegi ta naisehäält ja esines pangakaartide omanikuna.

Võltsitud dokumenti kasutades rentis mees endale sõiduauto ja jättis selle firmale tagastamata. Selle asemel rentis ta auto omakorda edasi.
Möödunud aasta juunis tungis Jaan Kihelkonna vallas sisse sõiduautosse ja varastas autos olnud asjad. Pärast vargust süütas mees auto.
Mullu 8. augusti õhtul tungis Jaan Kuressaares Kohtu tänaval kallale mehele, kellele tekitas peksmisega kehavigastusi.

Järgmisel päeval sõneles ta Kodulinna lokaali lähedal tänaval kõrvaliste isikute juuresolekul võõra mehega ning ähvardas kaasas olnud 122 mm pikkuse teraga noaga temal ja teistel juuresviibijatel kõrvad ära lõigata.
Nii Jaan kui ka Raul tunnistasid end kuritegudes süüdi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)